Редактор: e-mail: кадри: bTV, Фейсбук/Атанас СкатовВсичко се комерсиализира, това е един от основните

...
Редактор: e-mail: кадри: bTV, Фейсбук/Атанас СкатовВсичко се комерсиализира, това е един от основните
Коментари Харесай

Алпинистът Антон Стефанов за трагедията със Скатов: Въже може да се скъса и ако някой го настъпи с котка

Редактор: 

e-mail: 

фрагменти: bTV, Фейсбук/Атанас Скатов

Всичко се комерсиализира, това е един от главните проблеми при експедиции като тази към К2, в която почина Атанас Скатов. Това разяснява в студиото на bTV алпинистът Антон Стефанов.

„ Взеха всевъзможни хора “, разяснява той и добави, че задачата е била да се съберат финанси за зимното нанагорнище на най-смъртоносния връх, в това число и от хора, които са мечтатели. „ Шерпите не са водачи, те са там с цел да оказват помощ. Ходят като сенки зад нас “, изясни Стефанов. Той добави, че локалните са изключителни алпинисти и могат да влязат и в ролята на водачи, само че цените тогава са в пъти по-високи.

По мотив формалното удостоверение, че Атанас Скатов е умрял поради скъсано въже, Стафенов разяснява, че това е допустимо при неналичието на опит. По негови думи, въжето може да бъде прекратено, в случай че някой го е неастъпал с котка за катерене.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР